Milieubewust drukken van notitieblokken

Milieubewust bedrukte notitieblokken.

Wij streven er steeds naar de bedrukte notitieblokken zo milieuvriendelijk mogelijk te produceren.

Het papier voor het drukken van notitieblokken wordt gemaakt van mooi wit Eucalyptus papier gemaakt uit duurzaam geproduceerd hout. Dit is bovendien papier van hoge kwaliteit. Dit komt tot uiting bij het bedrukken van het papier. De opdruk komt goed tot zijn recht. Een ander voordeel van dit papier is dat de bedrukte blaadjes mooi helderwit zijn en minder snel zullen vergelen. Wilt u meer over het productieproces van papier weten kijk dan op hoe wij het papier voor onze notitieblokken maken.

Bedrukt met Bio-inkt

De blaadjes en het optionele dekblad worden enkelzijdig full colour bedrukt met BIO-inkt. Deze inkt bestaat uit minstens twee hoofdbestanddelen: kleurpigment en een kleurendrager. De kleurendrager fungeert als een bindmiddel. Door het kleurpigment wordt de kleurtoon bepaald. Het bindmiddel bestaat uit kunstharsen en oliën. De kwaliteit van de drukinkt wordt bepaald door de bereiding en de samenstelling van beiden.

De kleurpigmenten worden door het bindmiddel getransporteerd. Zij worden tijdens het drukken op het papier aangebracht. Het bindmiddel welke onze offset drukkerij gebruiken zijn papaver en lijnzaadolie. Deze zijn natuurlijk afbreekbaar en dus niet belastend voor het milieu.

bio-inkt-drukken

De vellen van het notitieblok of wire-o blok worden aangebracht op stevig grijs gerecycled onder karton. Karton bestaat uit meerdere lagen papier en kan bovendien voorzien worden van een coating met vochtwerende eigenschappen.

Het Green70 keurmerk waarvan ons papierproduct is voorzien omvat dus het gehele productieproces. Het geeft de garantie dat het eindresultaat, in dit geval het bedrukte notitieblok gemaakt is uit duurzaam geproduceerd hout. Het Green70 gecertificeerde papier wat gebruikt wordt is van een uitstekende papierkwaliteit en geeft een mooi drukresultaat. Het resultaat    ….. een kwalitatief mooi eindproduct.