Schrijfblokken

Schrijfblokken gelijmd of met wire-o spiraal

De binding van de blaadjes van een schrijfblok kan op verschillende manier worden uitgevoerd.

1. Door het verlijmen van de blaadjes.

Meestal gebeurd dit aan de bovenkant = de korte zijde. Het kan echter ook aan de lange zijde. De lijm die wij daarvoor gebruiken is supersterk. Men verwacht natuurlijk niet dat de blaadjes op termijn los komen maar dat deze gedurende het gebruik netjes op de verlijmde rug bevestigd blijven.

schrijfblok gelijmd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Door het aanbrengen van een spiraal.

Men noemt dit een wire-O spiraal. Deze spiraal is standaard in de kleur wit maar kan in principe in meerder kleuren verkregen worden.
De spiraal wordt meestal gebruikt als er ook een kaft aan het schrijfblok wordt toegevoegd maar dit is niet noodzakelijk.

schrijfbblok-ringband

Door de spiraal zijn de blaadjes eenvoudig los te scheuren. Dit heeft echter een rafelig effect aan 1 zijde van het blaadje tot gevolg. Wanneer u wilt dat de blaadjes netjes uitgescheurd kunnen worden dan kunt u door ons een perforatiestrook aan laten brengen. Hierdoor kan ieder velletje netjes uit het bedrukte schrijfblok worden gescheurd. Er blijft slechts een smalle reep papier aan de wireO binding vast zitten.
Een schrijfblok met afscheurstrook geeft echter wel een langere omslag.

perforatiestrook-notitieblok

Niet alleen een bedrukt spiraalblok maar ook een bedrukt schrijfblok kan voorzien worden van een perforatiestrook. Het schrijfblok, al dan niet met kaft, wordt dan meestal in een langere versie opgemaakt. Het afgescheurde blaadje houdt dan de afmeting van een A4 notitievel. De kaft is in dat geval eveneens een stuk langer en het artwork voor bedrukking zal daar dus op moeten worden aangepast.

Hoe wordt deze kaft op het schrijfblok bevestigd. Dit kan op 2 manieren.

1.   De eenvoudigste en voordeligste manier is het omplakken van de kaft op de achterzijde van het schrijfblok. De kaft wordt dan om de gelijmde kop van het schrijfblok heen gevouwen en aan met een overlap van een paar centimeter op het grijze kartonnen onderbord vastgeplakt.

schrijfblok met omgelijmde rugzijde omgelijmde kaft

 

omgeslagen-kaft-schrijfblok

 

schrijfblok-met-open-kaft

2. Een andere manier die iets arbeidsintensiever en daardoor duurder is het vastnieten van de blaadjes en het onder karton aan de bovenzijde van het gedrukte schijfblok. Hierna kan het blok bovenaan worden voorzien van een linnen kopstructuurband. Deze kan in meerdere kleuren besteld kan worden. Onder dit linnen bandje worden de nietjes netjes verborgen. Iets lager bevindt zich dan de afscheurstrook waardoor u schrijfbladen netjes het formaat van een A4 of A5 schrijfblok behouden.

schrijfblok met linnen structuurband

 

Wij leveren de Schrijfblokken die wij bedrukken met een sterke lijmrug.

Klanten gaan er van uit dat de lijmrug ook na veelvuldig gebruik intact blijft. Wij ontvangen nog steeds nieuwe klanten die afscheid nemen van hun oude leverancier omdat de lijmrug van het schrijfblok na enige tijd scheurde waardoor notitiebladen is meerdere delen uiteenvielen.

In samenwerking met onze producent is gekozen voor een lijmsoort die zodanig sterk is dat het vrijwel uitgesloten is dat blaadjes tijdens het gebruik van het notitieblok uit zichzelf van de los komen.

Wij gebruiken deze lijmrug namelijk ook voor de bij ons bestelde kubusblokken waarbij maar liefst 1000 blaadjes aan elkaar verlijmd zitten. Een kubusblok kan bij gebruik van 5 blaadjes per kantoordag wel een half jaar meegaan. Om te garanderen dat deze blaadjes tot het laatste vel aan elkaar vast blijven zitten bezuinigen wij niet op de lijmrug van een kubusblok. Kwaliteit komt bij ons op de eerste plaats. De beste kwaliteit wel te verstaan – iets waar al onze producten aan moeten voldoen.

 

sterke lijm voor notitieblokken

Hier leest u hoe wij het realiseren om de goedkoopste leverancier van schrijfblokken te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *